Big Move

De springplank naar gezondheid!

BigMove programma Weesp; De eerstvolgende groep begint in sept/okt 2018. De bijeenkomsten zijn op woensdagen van 9:30 tot 11:00.

Voor wie is BigMove?

BigMove is voor mensen die dagelijks te maken hebben met een combinatie van ingrijpende klachten waardoor ze niet kunnen doen wat ze graag zouden willen. Denk aan iemand met psychische klachten (depressie, angst) in combinatie met lichamelijke klachten (suikerziekte, chronische pijn, overgewicht, hart- en vaatziekten), waarbij soms ook eenzaamheid, werkeloosheid of financiële problemen spelen. Dat is nogal wat om mee om te gaan.

Herkent u dit? Dan is BigMove iets voor u.

Het BigMove GGZ-programma

In het BigMove-programma kunt u op een plezierige manier uw eigen kracht (her) ontdekken en aan uw gezondheid werken:

  • Om te beginnen heeft u een intakegesprek met de BigMove-psycholoog om een goed beeld te krijgen van uw klachten. De psycholoog helpt u bij het bepalen van uw persoonlijke (gezondheids)doelen.
  • Tijdens de behandeling heeft u een aantal persoonlijke gesprekken met de psycholoog en met een van de begeleiders van de groep.
  • Daarnaast komt u gedurende ongeveer 6 maanden, wekelijks tot twee wekelijks in een in een groep bij elkaar om met de BigMove-begeleiders aan uw doelen te werken. Wat uw klachten ook zijn, bij BigMove kunt u op uw eigen niveau en met plezier bewegen en bezig zijn met uw gezondheid.
  • Uw huisarts kijkt van tevoren of BigMove bij de persoon in kwestie past, en houdt samen met de deelnemers en begeleiders de voortgang in de gaten.

En na 6 maanden?
Mensen die BigMove hebben gedaan zitten beter in hun vel, voelen zich fitter en hebben meer sociale contacten. De begeleiders helpen u om na zes maanden BigMove een vervolgactiviteit te vinden die bij u past. Zo houdt u zelf invloed op uw gezondheid, blijft u onder de mensen, en voelt u zich op alle fronten gewoon beter. Dus: Gun uzelf BigMove!

Uitspraken van deelnemers:

“Nu kan ik gewoon opstaan ’s ochtends. Soms kwam ik er helemaal niet uit.”

“Mijn gedachten draaiden in cirkeltjes rond voor ik bij BigMove begon”

“Zie mij hier staan, lachend in het midden van de groep, ik had nooit gedacht dat ik dat durfde, dat ik dat kan”

Hoe schrijf ik me in?

Via uw huisarts. Die verwijst u door naar BigMove voor een intake en eerste kennismaking.

Hoeveel kost BigMove?

Het BigMove GGZ-programma wordt vergoed via uw zorgverzekering. Er hoeft geen eigen bijdrage te worden betaald, maar de vergoeding valt wel onder het eigen risico (in 2017 is dit 385 euro).

Aanvullende informatie voor verwijzers

Meer informatie over het programma, in- en exclusiecriteria, de rol van de huisarts op de website van Big Move.

Downloads:

BigMove Team Weesp

  • Welmoed Pietersen, GZ-psycholoog BIG
  • Jannet van der Maten, GZ-psycholoog BIG
  • Henny Ottenhoff, psychosomatisch oefentherapeut

Meer informatie en aanmelding?

  • Voor aanmelding of overleg neemt u contact op met Psychologenpraktijk Herengracht; Welmoed Pietersen en Jannet van der Maten: 0294-484840
  • Voor informatie en aanvraag verwijsformulieren en folders: Henny Ottenhoff: 0294-418398.
  • Ook is er uitgebreide informatie te vinden op de website van BigMove; www.bigmove.nu