Skip to content

Voor jongeren

Ben je vaak angstig of somber of juist boos? Slaap je niet goed? Maak je veel ruzie met je ouders? Lukt het je niet om je te concentreren in de klas? Vind je het moeilijk om met leeftijdsgenoten om te gaan? Voel je je vaak niet begrepen? Of misschien heb je iets vervelends meegemaakt waar je last van hebt? Er kan van alles spelen waardoor je gewoonweg niet lekker in je vel zit.

Misschien kunnen wij jou helpen. Dat doen wij door goed naar je te luisteren en te praten over wat jouw gevoel en gedachten zeggen. Door met je mee te denken proberen we samen tot oplossingen te komen, zodat jij je beter gaat voelen. Dit ‘gepraat’ kun je in het begin wat raar vinden, maar je zult merken dat dit snel verdwijnt.

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan moeten je ouder(s) het er mee eens zijn dat je hulp bij Psychologenpraktijk Herengracht zoekt en zullen je ouders ook betrokken worden bij de hulp. Vraag je ouder(s) om contact met ons op te nemen en wie weet zien wij je binnenkort.
Ben je 16 jaar of ouder dan mag je zelf contact met ons opnemen en kunnen wij – als wij denken dat wij jou goed kunnen helpen bij jouw probleem/ problemen – een afspraak met jou maken voor een eerste gesprek.

Welke behandelingen kun je verwachten?

(Cognitieve) gedragstherapie

Een behandeling waarbij je leert hoe je anders kan denken en je gedragen zodat je leven wat makkelijker voor jou en voor anderen wordt. We leren je dan ook hoe je kunt ontspannen.

EMDR

Bij deze behandeling moet je een simpele oefening uitvoeren (bijvoorbeeld luisteren naar geluiden uit een koptelefoon of kijken naar de vingers van de psycholoog) terwijl je ondertussen aan een nare gebeurtenis denkt. Dit zorgt ervoor dat in de toekomst je gedachten en gevoelens over deze gebeurtenis niet meer zo erg zijn.

Psycho- educatie

Dit is een behandeling waarbij je leert wat je problemen precies zijn en hoe ze zijn ontstaan. Zo kan je er beter mee om gaan en krijg je meer zelfvertrouwen. Het is onderdeel van elke behandeling.

Gezinstherapie

Een behandeling waar je leert met je hele gezin om oplossingen te verzinnen voor jouw problemen. Er wordt gewerkt aan wat jij nodig hebt in de relatie met bijvoorbeeld je ouders en/of broers/zussen.

Wil je meer weten over psychische problemen en behandelingen bekijk dan:
www.brainwiki.nl

Behandelaanbod jeugd

> Cognitieve Gedragstherapie
> EMDR
> Aandachtsgerichte therapie
> Psycho-educatie
> Partnerrelatietherapie
> Overig
Lees meer>

Contactgegevens

Psychologenpraktijk Herengracht
Julianastraat 2
1382 XX Weesp
T: 0294-484840
F: 0294-481177
E: info@psychologenherengracht.nl