Skip to content

Werkwijze

In de praktijk werken wij kortdurend, praktisch en oplossingsgericht. Wij werken met effectief bewezen behandelingsmethoden. Gemiddeld zijn 5 tot 10 gesprekken voldoende om op eigen kracht verder te kunnen. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Intake

Na uw aanmelding volgt de eerste afspraak. In deze intake (de eerste twee gesprekken) wordt met u besproken welke problemen u op dit moment ervaart en waar u hulp bij zou willen. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van vragenlijsten. Vervolgens wordt samen met u bekeken welke vorm van begeleiding of behandeling voor u het meeste geschikt is.

Op basis van uw problemen en de ernst van de emotionele klachten bieden wij u een korte, middellange of intensieve behandeling aan. Mocht er andere of meer gespecialiseerde hulp nodig zijn, dan zal de psycholoog dit met u en uw huisarts bespreken.

Behandeling

Na deze inventarisatie volgt de behandeling. Samen met uw therapeut stelt u doelen op waaraan u tijdens de behandeling gaat werken. Soms geeft de therapeut u opdrachten en oefeningen waarmee u thuis aan de slag gaat. Deze opdrachten kunnen u helpen om dat wat u in de therapie bespreekt, in het dagelijks leven toe te passen.

Voortgang

Gedurende de behandeling bespreekt de therapeut met u of de behandeling voldoende voortgang heeft. Zo nodig kan de behandeling worden bijgesteld. De behandeling wordt in overleg met u afgesloten.

 

Telefonische bereikbaarheid

Voor meer informatie, aanmelden of het maken van een afspraak kunt u de praktijk bellen tijdens het telefonisch spreekuur op maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 14.00 op telefoonnummer 0294-484840. Op andere tijdstippen kunt u een bericht inspreken. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

In geval er sprake is van een crisis neem dan contact op met uw huisarts of met de huisartspost.

Contactgegevens

Psychologenpraktijk Herengracht
Julianastraat 2
1382 XX Weesp
T: 0294-484840
F: 0294-481177
E: info@psychologenherengracht.nl